Monday, August 05, 2013

Odlat fettfritt kött

I en framtid där resurserna blir mer svårtillgängliga, måste vi ha flera alternativ. Därmed inte sagt att odlat kött är det bästa eller sämsta. Det är naturligt att odla kött, eftersom , ja det är vi som gör det och vi är en del av naturen. Kom ihåg att Naturens gåvor är ibland förgiftade och bör inte alltid accepteras, här tänker jag på naturliga saker som Cancer, malaria, demens, åldrande, fossilt bränsle och fossil gas.

Eller för de som har sett vad Temple Gradin har att säga. Om ni inte har sett filmen, gör det. Gradin spelas där av Claire Danes, aktuell från TV serien Homeland.
"Nature Is Cruel, But We Don't Have To Be"
- Temple Grandin
Se artikel av kostdoktorn och aftonbladet

Fettfritt kött? 

Är det fettskräcken som står bakom? 

En fråga som jag har ställt mig på senaste tiden är vad har vi missat på grund av den sk "fettskräcken". 

Mitt resonemang:  eftersom det har varit ett axiom att fett är farligt så har forskning och statliga subventioner troligtvis  subventionerat icke fet mat. Tex socker och vete.  Alltså har lågfetts mat fått en icke-vetenskaplig konkurrensfördel och blivit billigare än "fet" mat.

Om vi satsar samma resurser på att ta fram fet mat, hur billig kan vi då göra den? 


No comments: